Espresso

Η δημιουργια του espresso και οι διαφορες παραλλαγες του

Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν είναι πια ευχαριστημένοι με έναν απλό χυλό που παλιότερα θεωρούνταν «καφές», αλλά πειραματίζονται με νέες ποικιλίες και αρώματα και τελειοποιούν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Εκτός από τον κλασικό μας ελληνικό (ή τούρκικο ή κυπριακό) καφέ, υπάρχουν στον κόσμο πολλά ακόμα είδη που συναντάμε συχνά, στην Ελλάδα και στον εξωτερικό.

Ο γνωστός μας και ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια espresso, είναι ένας δυνατός καφές 30ml που φτιάχνεται με καυτό νερό, το οποίο περνά μέσα από αλεσμένους σε σκόνη αρωματικούς κόκκους καφέ, με μεγάλη πίεση.

Ο espresso είναι η βάση μιας ευρείας ποικιλίας εκλεκτών ειδών καφέ, όπως είναι ο cappuccino. Πολλοί όμως, επιμένουν ότι οποιαδήποτε προσθήκη στον espresso είναι τουλάχιστον «βλασφημία», παρόμοια με αυτή της προσθήκης cola στο αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι.

Cappuccino

Ο αυθεντικός, αληθινός cappuccino , είναι μια μίξη από τρία ίσα μέρη espresso, γάλα και αφρόγαλα. Αυτό το βελούδινο ρόφημα, αν φτιαχτεί σωστά, μπορεί να γίνει ακόμα και επιδόρπιο, χάρη στην πλούσια πολύπλοκη γεύση του.
Ίσως ο πιο αγαπημένος απογευματινός καφές....

Espresso freddo

Διπλή δόση espresso καφέ, χτυπημένο με λίγα παγάκια δημιουργούν ίσως τη μεγαλύτερη σύγχρονη εφεύρεση των "ειδικών" του καφέ στην Ελλάδα.

Freddo Cappuccino

Η ίδια λογική, διπλή δόση espresso καφέ, χτυπημένο με παγάκια και προσθήκη παγωμένου αφρόγαλου.