ΚΑΦΕΣ

Το Aroma Cafe σας προσφέρει το δικό του φρεσκοκαβουρδισμένο χαρμάνι καφέ αποτελούμενο μόνο από εκλεκτές ποικιλίες Arabica (100%)..

Πολλοί άνθρωποι που πίνουν καφέ δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η διαφορά στη γεύση μεταξύ του καφέ που είναι μιας εβδομάδας ή δύο χρόνων ψημένος .

Το άρωμα, η γεύση ,το σώμα του καφέ χάνονται με την πάροδο του χρόνου. Αξίζει τον κόπο να μάθει κανείς για την αποθήκευση των κόκκων καφέ αλλά και τους καλύτερους τρόπους για να τους κρατήσει κάποιος φρέσκους..

Η φρεσκάδα του καφέ καθορίζεται από το χρονικό διάστημα αφότου καβουρδιστεί ο καφές και όχι σε σχέση με το πότε έχουν συλλεχθεί οι κόκκοι.
Υπό τις κατάλληλες συνθήκες , οι κόκκοι καφέ θα κρατηθούν για πολλά χρόνια χωρίς να ψηθούν χωρίς βέβαια να έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με αυτούς που έχουν συλλεχθεί πρόσφατα.

Όταν ψηθούν , ωστόσο , τα γευστικά έλαια του καφέ θα έρθουν στην επιφάνεια του κόκκου και γρήγορα αν δεν καταναλωθεί ο καφές θα ξεκινήσουν να μην γίνονται αισθητά όπως στις πρώτες μέρες στο φλιτζάνι μας.

Επίσης, μετά το καβούρδισμα , οι κόκκοι παράγουν αέρια καφέ (κυρίως διοξείδιο του άνθρακα) για λίγο πάνω από την εβδομάδα , με τα περισσότερα από τα αέρια που απελευθερώνονται να βγαίνουν στις πρώτες 2-3 ημέρες . Αφού τα αέρια απελευθερωθούν πλήρως, ο καφές είναι πλέον μπαγιάτικος . Η μέθοδος αποθήκευσης του καφέ που χρησιμοποιείτε μπορεί να καθυστερήσει αυτή τη φθορά .

Οι δύο κύριοι εχθροί του φρεσκοψημένου καφέ είναι το οξυγόνο και η υγρασία . Προκειμένου να μειωθεί η επαφή του οξυγόνου με τους κόκκους εμείς χρησιμοποιούμαι ειδικές σακούλες που είναι εφοδιασμένες με μια μονόδρομη βαλβίδα η οποία επιτρέπει στα αέρια του φρεσκοψημένου καφέ να ξεφύγουν από την σακούλα χωρίς να αφήσουν το οξυγόνο να διαπεράσει μέσα.

Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για την αποθήκευση κόκκων καφέ επειδή κρατά τους κόκκους ξηρούς και χωρίς οξυγόνο ( τουλάχιστον μέχρι το άνοιγμα της σακούλας) . Επίσης , κρατώντας τους κόκκους σας σε ένα δροσερό , σκοτεινό μέρος θα αντισταθμίσετε τις αρνητικές επιπτώσεις της θερμότητας και του φωτός .

Aroma Speciality Blend: “Ο δικος μας καφες”

Γευστικό Προφίλ : Πλούσιο σώμα, με άρωμα ξηρών καρπών , μέτρια οξύτητα ανθέων , έντονη γεύση σοκολάτας με επίγευση καραμέλας

Decafeine: .......Χωρίς καφεϊνη !
Γευστικό Προφίλ : Πλούσιο Σώμα, ισορροπημένη οξύτητα ,λεπτές γεύσεις σοκολάτας και καραμέλας

Single Estate: .......Ο «καφές φίλτρου»
Γευστικό προφίλ: Ζωηρός συνδυασμός από άνθη, βύνη, μέλι ,έντονη αλλά ισορροπημένη οξύτητα πράσινου μήλου.

Προέλευση κόκκων καφέ:
Brazil,
Φάρμα Santa Rita, Ποικιλία Mundo novo,Υψόμετρο 960μέτρα
El Salvador
Παραγωγός Finca Agua Caliente, Ποικιλία -Μείγμα από Bourbon, Typica, Pacamara,υψόμετρο 1200μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Ethiopia,
Περιοχή Wote,πόλη Yirgacheffee,ποικιλία Typica, υψόμετρο 1800-2000 μέτρα.